I want you back

Tredje dagen i rad med sovmorgon och slappisdag! men nu börjar det bli lite långtråkigt. Så ikväll blir det nog lite partaj med diddi! I morgon är det dags för lite jobb igen och sen drar jag nog en sväng till höganäs igen, det blir chill! Allt för att dagarna ska gå fort, för just nu är torsdag det stora målet! (:

På onsdag är det dags för första dagen i skolan också, börjar med upprop och sedan lite introduktionseftermiddag. Men först ska jag hitta klassrummet där uppropen ska ta plats så man inte virrar runt som ett fån på onsdag och kommer för sent för man inte hittar. inte så nice!



säg ingenting till mig

Partybussen behövdes rastas lite idag så jag och Frida åkte till Lund en sväng för att "turista" lite. Träffade upp Mange & David för en fika och lite rundtur i staden. Insparken i lund är i full gång så överallt såg man studenter med diverse utklädnader och overaller. Jag ska börja plugga om en vecka ungefär, MEN, eftersom jag enbart ska läsa en kurs kommer jag antagligen inte beblandas någonting med någon inspark. Det är lite b!



David, Frida & Magnus utanför biblioteket om jag inte minns fel

Jag är en av alla dom

Syrran har anlänt och det blev en dag med lite promenad vid havet som slutade på stan där det började regna och vi fick ta bussen hem för att slippa bli dyngsura! Fixade mat, frida diskade och nu är det snart dags för lite moulin rouge! top tre bra filmer, lätt! Senare får vi lite besök av några skåningar, då ska det spelas spel och tittas på mer film! det regnar ju faktist, då får man titta på film.

Fick för mig att byta header idag också, visst sommaren är snart slut men gillade den! Förövrigt köpte jag mig en mycket trevlig hatt idag.  



"Hängde" lite vid turning torso

Jag vet att jag döljer en sanning

Nu är man ensam igen efter att ha haft mor och far på besök sen i fredag. Dock varar det inte så länge då syrran rullar in på stationen vid 10 tiden i morgon och stannar till ondag. men jag klagar inte, sällskap är alltid välkommet! Ikväll blir det lite Melissa horn och Lars Winnerbäck här på Mlamöfestivalen, riktigt nice! Helt gratis! :) det är det bästa.


evening kitchen

Min tanke från början var att ha en en-bild-i-timmen-dag, men eftersom allt efter dagen gick, blev man allt mindre noga med att ta bilderna. Om sanningen ska komma fram fastande man allt för länge framför wii fit... balans brädan var lite mer intressant denna kväll. Därför lägger jag upp de bilder jag fick ihop som en liten resumé av gårdagen. Jag tog altså tåget till Helsingborg för att träffa upp Titii (faster) och sedan åka hem till Höganäs och i farten hämta Ebba som för dagen hade sin första riktiga skoldag. Hon började altså ettan! trevligt.

Målet för dagen var att åka till Väla och handla lite. Det enda problemet var att varken jag eller pappa hittade dit och ebba satt tyst som en mus och vägrade säga hur vi skulle köra. Men, tillslut hittade vi även dit. Hittade en mysig höstjacka och ett par enkla svarta ballerina att ha på jobbet, som börjar i morgon. Blev också ett halsband på rean, ett hårband och ett linne från H&M, nöjd tjej.



Dagen började med bästa frukosten, Special K och lite frukt!



Sedan var det dags att packa för en två nätters trip till Höganäs!



Tåget mellan Malmö och Helsingborg bjöd på fint skånskt landskap



Hämtade upp kusinen Ebba i skolan, som förövrigt envisades med att ha tomtemössa på sig.



Det bjöds på miniglass.. eller bantar-glass?



En sväng på citygross för att ladda upp inför middagen som blev en härlig kycklingkebab i pitabröd, mmm.



Resten av kvällen spenderades som sagt framför tvn




longitude

Har idag lyckats hitta ut till ikea här i Malmö utan vare sig gps eller karta. Magkänslan är den som gäller. Förövrigt har jag idag varit och hälsat på på Hollandia där jag börjar jobba lite smått på fredag. Blir nog bra. Är även 100 % säker på att jag ska plugga den kurs som jag har sökt! Men innan dess blir det några dagar i Helsingborg/Höganäs för att hälsa på släktingar och leka lite turist eller nåt.




mission complished

Har nu kommit ner till Malmö och fått i ordning på de mesta av sakerna förutom kläderna som ligger överallt då jag behöver ha mina korgar som är kvar på Öland. Mitt första uppdrag i staden var att hitta ett ica som jag spanat in på internet som inte skulle ligga allt för långt härifrån. Jag lyckades, mission complished! Till helgen anländer första gästerna i form av mor och far! Redan i morgon är det dags att gå till nya jobbet och bekanta sig lite där. Sen får vi se vad Malmö har att erbjuda!

Ett väldigt positivt besked som dök upp igår är att malmöfestivalen drar igång på fredag med bland annat lars winnerbäck, salem al fakir, johnossi och band of horses. Inte dumt alls!

Så blir någon sugen på att åka till Malmö är det bara att höra av sig! (:



kan nog inget annat än att sakna denna kille just nu!


whats the point

Nu är slut med ledighet från bloggen tycker jag. Dags att komma in i lite rutiner och även börja använda kameran mer flitigt än vad som har gjorts de senaste månaderna. Redan idag sker en stor förändring i mitt liv, jag ska bli Malmörit! Flytet har varit på min sida sista tiden kan man väl säga. Det började med att jag sökte ett jobb i malmö, gick på anställningsintervju och 1,5 h senare ringde dem och sa att jag fick jobbet. Yes tänkte jag. Men vart skulle jag bo? Jo min mammas kusins etta stod förtillfället tom för han precis flyttat ihop med sin flickvän.. vad är oddsen? Någon vecka senare visar det sig att jag även kom in på den kurs jag sökt i Malmö, som jag först varit reserv till. Så jobb, skola och boende fixat på ett oanat enkelt sätt! Så, vi ses i Malmö!

Känns som det kan vara dags att resumera sin sommar lite. En höjdpunkt var såklart Emmabodafestivalen! Festivalen som bjöd på några helt underbara dagar och positiva överraskningar! Min kamera övergav mig redan andra dagen så blev inte många bilder skapade där. Men Maria skötte den biten med bravur.
En av favoritspelningarna var helt oväntat I'm from Barcelona som bjöd på en spelning med fart från början, Men det jag längtat mest efter att se var helt klart Johnossi, som skötte sig galant! Tackar även publiken som knuffades på ordentligt, utan er hade min vardag sett annorlunda ut idag.

Förresten, i fredags körde jag båt.

 


RSS 2.0