110115


(Ägare av bilder: Julia Koppang)


Lite härliga partybilder från en lyckad kväll i Kalmar för två helger sedan. Allt kändes som att tiden stått stilla och allt kändes som vanligt för en kväll. En kväll som jag resumerar som "Alla var där!"

three more weeks

Dagarna flyter på bra tycker jag och barnen är snälla mot mig på dagiset. Fick också beskedet att jag ska jobba där i minst tre veckor till, skönt att bli kvar nu när man kommit in i rutinerna och lärt känna alla barn. Samtidigt kan jag känna att just nu längtar jag till helgen på ett helt annat sätt än jag gjort tidigare,  men det kanske bara är positivt. Oscar påstår att vi ska köra på en helnykter helg, vi får väl se hur det går med det.

Just nu är jag mitt uppe i rumsökande här i Oslo också, det har ju inte riktigt gått min och Marias väg med sökandet om man säger så. Vi har haft kontakt med hur många som helst, men alltid ska det vara något som är på tok. Denna vecka är det i alla fall tre inbokade visningar, håller tummarna!

Nu blir det en nap för mig!

tog mot sandvika

07.30 - klockan ringer och dags för uppstigning
8.25 - Tåget går från Oslo mot Sandvika
9.00 - Intervjun med Hanne på Personalhuset börjar
10.00 - Jag stiger in på mitt nya jobb i Ejve

Det ät snabba puckar här! Så under den kommande veckan ska jag umgås med små knoddar i åldern 1-3. Förutom blöjbyten är detta jobb väldigt slappt då barnen sover drygt två timmar av arbetstiden. De kräver inte så mycket av en, man kan sitta och leka med leksakerna så hänger de på plus att de barn jag fick vara med inte skrek ett smack! Nästan lite chackad över hur snälla och lugna barnen är, håller tummarna för att det inte bara var tillfälligt. Har känslan av att jag inte kommer vara vaken speciellt länge de kommande kvällarna.


Cut!



Helgen är över och en av de stora höjdpunkterna är nog att jag fick klippa Oscars hår!  Jag har i princip aldrig klippt någon innan (lite på pappa då) men det blev väl helt ok för att ha så lite vana. Och mycket hår var det!
Sen nalkades det fest här i lyan med hiskeligt massa människor både nya och välkända ansikten. Detta resulterade i att vi idag inte har gjort många knop.

Var på en visning av rum idag, så vi får hålla tummarna att det blir vårt! Skulle vara så skönt att få det överstökat!


Friday!



Gick upp hyfsat tidigt idag för att gå till skattekontoret så snabbt som möjligt innan alla andra kommer dit, trodde vi ja! 100 före oss i kö, så efter en timme var vi i alla fall klara! Om tre veckor kommer skattekortet! Oscar blev tvungen till att folkbokföra sig i Norge då han har varit här i mer än ett år, så nu har jag offciellt blivit tillsammans med en norrbagge och svensk, i samma!

När vi kom hem slängde vi ihop ett gäng scones som blev en mycket god frukost samtidigt som vi tittade på Sportspegeln 50 år på tv (ska tilläggas att frukosten blev klockan 13.00 ungefär) Nu är det snart helg, och på måndag börjar allvaret! Då ska jag på en intervju på personalhuset för att sen förhoppningsvis kunna börja jobba redan nästa vecka någon gång. Kommer då börja jobba på dagis som jag tror kommer bli både roligt, slitsamt och ge bra erfarenhet.

ny adress

Blir lite tunnt med inlägg här.

Resan till Oslo gick bra! Fick lite oväntat, men väldigt trevligt sällskap av Frida Medin fram til Lessebo. Men resan i övrigt gick snabbare än jag förväntat mig, var lite segt på stationen i Göteborg där jag fick vänta 1,5 timme. Men hamnade brevid två alkisar som satt och bråkade som ett gift par, så lite underhållning hade jag nog ändå. Så bor nu hemma hos Oscar och hans kollektiv. Strax innan vi skulle sova igår sjöng vi så vackert så Victor som fyllde år, tror nog han uppskattade vår oerhört finstämmiga sång. I morgon blir det till att besöka skattekontoret och fixa skattekort. Var där idag också, men när vi märkte att det var ca 200 personer i kö före oss bestämde vi oss för att återkomma i morgon.
Får hoppas att alla trådarna kan knytas ihop snart så man kan börja ett liv med lite rutiner och inkomst. Snart så, snart så!


planning



En närmare titt på håret!

Nu är det planering av packning som gäller så jag inte glömmer något viktigt, på onsdag klockan 12 lämnar jag kalmar för oslo!

Klipp dig och skaffa dig ett jobb!



Nu är det klippt, från att se långt och ruskigt ut till kortare och mer välvårat! Jag är helnöjd, tar ju alltid några dagar innan det lägger sig helt och hållet som man vill ha det, men är nästan stolt över att jag denna gång inte sa "ta bara topparna"

Dagens citat

"Jävla putt i ryggen"
- Hasse Stark

(Mamma förstår i alla fall det roliga)


huvudbry

Gick bra på träningen igår, men redan idag vaknade jag upp med en inte allt för god träningsvärk i hela kroppen. Var och tittade på tjejernas match idag och de vann mot färjestaden med hela 7 - 1! Mäkta imponerad!
I morgon blir det ett besök hos frisören, så kommer nog bli något kilo lättare efter det, känner på mig att det kommer falla mycket hår från min hjässa! Vet inte riktigt hur jag ska klippa mig bara, beslutsångest!
På kvällen är det dags för fezt!



Behålla längden och klippa lugg? klippa kortare och lugg? eller ännu kortare och snelugg? Herregud vilket i-lands problem jag råkat ut för!

kärt återseende

Gårdagen gick åt till att städa ut hela lägenheten på mina grejer och renstäda. Efter cirka sju timmars slit var jag äntligen klar och vid halv tolv stod jag åter på garageuppfarten på Fridasväg 20 i Löt! I was home, again!
Ikväll är det dags att snöra på sig innebandyskorna igen efter fem månaders uppehåll, ska träna med gänget vid halv sju. Ska bli så sjukt härligt även om jag började svettas lite när fia frågade om jag ville vara med, haha.



Dags att träffa dessa tjejer igen!

Örhänge <3




VILL HA! Ett örhänge i denna stil känns verkligen helt rätt och sjukt snyggt. Frågan är bara var man kan hitta liknande till en hyfsat billig peng. Dessa är från Line og Jo som är ett danskt företag.
Någon som vet?

det är titeln jag vill åt

Det har varit en händelserik dag idag känner jag. Det börjar med att jag väldigt skickligt tappar kontrollen över bussen och åker ner i diket lite graciöst sådär. Snön tog turligt nog mot mig som att jag skulle landa i en mjuk säng. Så ni behöver inte komma med blommor och choklad och undra hur det är med mig, jag mår mycket phra!Tack Affe med stora bilen som drog loss mig! även tack till mamma och pappa som alltid räddar mig när jag hamnar i knipa. När jag väl kommit loss och kört ändå till Kalmar hamnade jag på Friskis och Svettis i Kalmar, det var dags att gymma! Efter ett svettigt pass tillsammans med Carro blev det en "långis" på Viktoria.

Förövrigt har det ringt en kille som påstod att han hade ett ledig rum i Oslo till mig och Maria.. men det enda han snackade om var sina sexupplevelser. Så, vi skippar nog honom.

Nu är jag tillbaka i Malmö en sista sväng innan jag flyttar härifrån. I morgon är det opponering i skolan sen är det städning som gäller! På Fredag står jag åter på Öländsk mark, om än bara för några dagar.



BRA KÄMPAT HANNA OLSSON!

skrill



fotograf; Per aka Pappa

Åkte skridskor med familj och släkt igår i Vassmolösa. Blev ett game med hockey mot tre småkillar som utmanade oss. Tyckte vi klarade oss galant för att vara ovana skridskoåkare. För övrigt bjöd Vassmolösa (mormor och morfar) på kroppkakor och fika.

På hemvägen hoppade jag av i Borgholm för tjejkväll som inte händer allt för ofta. Somnade sen gott på Marias mormors soffa.

fruktansvärt mätt





Herregud så mätt jag är nu!
Pannacottan var god och verkade ganska uppskattad, dock vääldigt mäktig.

Resten av kvällen ska jag titta på hockey och päsa ordentligt.







du är min godbit



Onsdag;

Har varit med pappa, Titti och Ebba till badhuset idag. Har nästan glömt hur skönt det är att simma, eller hur kul det är att åka vattenrutchbana. När vi kom hem gjorde jag Pannacotta som efterrätt till kvällens middag som kommer bestå av burgundisk fondue.

Help!

Ni som nu av någon anledning läser denna blogg kan väl hjälpa mig lite. Jag har funderingar på att köpa en väska i lite postväska känsla, men kan inte riktigt bestämma mig för vilken som är snyggast. Så gjorde ett litet vackert kollage så ni kan se vilka är suktar efter. Skriv gärna en liten kommentar om vilken ni tycker är snyggast och för att veta att ni fortfarande är vid liv.

bags


f.v Cover, Box, Office

Tillbaka

Det är visst någon som är tillbaka.
Jag har inte uppdaterat här på över två veckor, detta på grund av ren lathet! Men nu känns det som hög tid att säga hej igen och välkomna tillbaka efter denna julledighet och allt vad det innebär. Jag har inte rört min kamera en enda gång sedan jag kom hem och tänker därför inte bjuda på en enda bild i detta inlägg.

2010 känns som ett väldigt blandat år, det har haft både sina dåliga och bra sidor. Men jag väljer att enbart minnas de bra och lämnar det jobbiga som varit bakom mig. Nytt år och nya möjligheter som det så klyschigt heter och jag ser fram emot detta år som kommer innehålla bland annat en flytt till en helt annat land (okej, Norge, men ändå!), det kommer innebära att jag förhoppningsvis skaffar mig mitt första jobb som inte är ett sommarjobb eller diverse extra jobb utan ett så kallat heltidsjobb (vet att detta låter lite fåningt för vissa, men för mig faktist helt främmande). Så det jag vill uppnå med detta året är att inte ligga på latsidan, utan försöka prestera något som kan göra mig stolt när jag sitter och sumerar mitt år vid nästa nyår. Extakt vad det blir, det återstår och se!

God fortsättning på er alla!

RSS 2.0