on our way




Nu har man landat i Oslo och resan gick bra! Haft ett väldigt bra resesällskap måste jag säga i form av Jessica, Ebba och Cleo. Nu är det upppackning som gäller och sen göra sig lite hemmastadd i nya boendet. I morgon blir det en sväng till dagiset och hälsa på alla igen och lämna lite papper.

I morgon får man träffa MaggaN^ aka krabbarN^ som jag inte fått se sen i maj!

avslutning på sommaren part II



1. Vi åkte till vassmolösa för att frossa i mat och läckerheter. I hela 6 timmar så satt vi mest och åt, med undantag för två kubbmatcher som överlägset vanns av brudarna.
2. Fina föräldrar som fnissar
3. Martin tar sig en kaka till

avslutning på sommaren part. I





1. Pappa och Eric grillar för fullt medan vi andra sitter och väntar oss hungriga på mat.
2. Grillad korv var det som stod på menyn, fick ingen bild på det med till efterrätt blev det grillad banan med choklad, mmmm.
3. På väg till Bruddesta var det tjockt tjockt med dimma, men sen var det precis som att någon bara viftade bort den och tog fram solen istället. Fin kväll, men mycket mygg!

så långa nätter




Då laddar vi för näst sista dagen på sommarjobbet! Ikväll blir det grillmys vid bruddesta (HOPPAS PÅ BÄTTRE VÄDER!)

en perfekt kväll




I tisdags blev det en tur till Valnäs och övernattning i sjöboden. Ett ställe där man bara kan sitta och känna att det inte existerar några bekymmer! Även räksalladen smakade (riktigt) gott. En fin kväll helt enkelt!



alla heter glenn i göteborg







1. En heldag på Liseberg (och ja, vi vågade åka amosfear)
2. Fredagskvällen bjöd på lite härlig musik från Timo och hela vägen hem nynnades det på Fear no darkness, promised child.
3. Innan tåget hem på söndagen var Fröken Olssons kafe ett givet stopp som bjöd på en av de största morotskakebitarna jag sett.


min höst

Det känns som sommaren sakta med säkert börjar gå mot sitt slut. Men jag kommer försöka krama ut det sista sommaren har ett ge. Till helgen blir det ett besök i Göteborg där det ska hinnas med både liseberg, konserter och shopping. Sen väntar en hel vecka full med jobb när man kommer hem som kommer avslutas med en den årliga kräftskivan i Hagby! Men sen får man nog nästan säga att hösten är på ingång.

Snart går lasten återigen mot grannlandets huvudstad Oslo. I veckan nu har jag fått veta att jag fått ett vikariat på samma dagis som jag har jobbat på under våren. Enda skillnaden från i våras kommer bli att jag ska jobba med barn i åldern 3 - 6 år istället för de mellan 1 - 3 och att jag är anställd direkt av dagiset, istället för genom bemanningsföretag. Men jag hoppas att det kommer bli minst lika roligt och lärarikt ändå. Så den 5 september sätter jag foten på mitt nya jobb som barnassistent.

Något annat jag verkligen ser fram emot till hösten är att jag ska spela innebandy igen! Jag och Maria eftersäsongstränade lite med ett lag som heter Sagene i våras. Ett lag som förra året vann division 2 och klättarade nu upp i division 1. Detta kommer verkligen bli spännande och den 24:e september är det dags för seriepremiär!


lördagens bravader

Årets upplaga av Lötfest är över för denna gången! Efter kräftor, snapsvisor, lekar som går ut på att se galen ut så är jag hur nöjd som helst med kvällen. Tack alla som medverkade och gjorde kvällen till vad den blev! Bjuder på lite bilder från kvällen!





'



fönstertittare på andra våningen



Trots att man har rum på andra våningen lyckas man få fönstertittare, skrämmande!

Ich spreche deutsch





Blir en liten bildsummering av vad som skett senaste tiden. Åkte med min far och vänner till Öijkroken för att skjuta pistol. Bara testat just pistol en gång innan, och det var riktigt häftigt. Lite stolt var man allt när man åkte därifrån som enda person med en 10:a! I lördags åkte vi upp ett helt gäng till Lammet och grisen för att senare rulla hem mätta och belåtna, på vägen hem såg vi tre kvinnor som försökte återuppliva ett påkört rådjur. Om de lyckades vet jag ej! Har även haft en magisk kväll inne i fågelburen tillsammans med syster och vänner. Håkan stod på scen medans regnet stundvis öste ner, men det gjorde bara det hela mer minnesvärt.
Annars är det mycket jobb i butiken och kämpar med min "engelska" kommunikation med alla dessa tyskar. Vad ska de hit och göra om de inte kan prata ordentligt?

RSS 2.0