från kontor till amor


the sound of silence

Blir en tvätt- och städdag idag. I morgon går färden hem mot Öland igen för lite jobb, lite konstnatt, lite partaj och lite hockey och med väldigt trevligt sällskap. Ska idag till posten för femte gången den här månaden, börjar bli lite av en stammis där nu.






Eftersom tvättmaskinerna strulade lite hängde jag där nere med mig själv, kameran och en bok.

the boxer




nostalgi

I söndags hjälpte jag mor och far och lägga plattor och då hämtade vi sand hemma hos farmor som plattorna skulle ligga på. När vi lägger ut sanden dyker det plötsligt fram något som får en att tänka på mildreds landhandel i löt, ett BUGG papper! Nostalgi! och av säkra källor finns dett BUGG att få tag på i Oslo!
Favoriterna för mig var saltlakrits och apelsin (:
Vilken var din?


snow storm

Idag kom Rasmus och Anna på besök för att vi skulle fixa våran bild till parafras uppgiften. Tror nog detta blir bra! Det är ingen av dessa bilder nedanför vi valde, men det är i samma miljö och stuk.


vuxenpoäng!

Grejade min livs första potatisgratäng idag, på egen hand. Utan att bränna någonting, och den smakade potatisgratäng. så vuxenpoäng till mig.

Vuxenpoäng nummer två för dagen är att jag skaffat ica-kort!
vad blir det next?



(Bild från Höganäs
Dagens uppgift i skolan var att räta upp linjer i bilder, så det blev en rak kyrka helt enkelt)

take a walk on the wildside

Blev en trevlig avslutning på helgen i form av lite häng med gurra&gabbi på donken i Kalmar. Det talades om åldersnojor/mobbing, Vilken level en d-ponny måste komma upp i innan den blir häst, spökhistorier och kalops.

Nu är man tillbaka till ganstergstaden där man skjuter folk hej vilt på gatorna, hörs sen, nu är det dags för skola!




a cup of coffe

har fått bilderna av dauko som hon tog på mig till hennes porträtt bild. Det var inte just denna bild hon valde, men det var samma miljö fast med annan komposition och vinkel. Jag gillart! (:

Snart är helgen över, blir en sväng till kalmar och umgås med lite galet folk innan avfärd, det blir häng på donken! mjau.




bakalitenkaka

En sanning om mig är att jag är usel på att baka kakor. Till största delen beror det nog på att talangen inte finns där, men även att jag tycker allt som har med bakning, jäsning, ugn blablbala inte tilltalar mig speciellt mycket. Men idag gav mamma mig ett recept som föll mig lite i smaken. Tänk en modern variant av chokladbollen/negerbollen. Väldigt lätt recept, perfekt för en sån som mig.



Det man behöver är:
175 gram ballerina kex i valfri smak
100 gram philadelphiaost
blockchoklad
lite formar
gärna en bra mixer
snygg outfit
och ett sug efter mäktig choklad



Mixa sönder kexen och i med cheesen, mixa lite till ( tills den är väl blandad och färdig för rullning)



Rulla smeten/degen/geggan till bollar, tänk.. gigantisk kaninbajs
Släng in de i kylen någon timme så de stelnar till lite



Doppa i smält choklad. Detta kan man göra betydligt snyggare..
Där inspirationen till dessa bakverk kommer från finns det bilder på betydligt snyggare kaninballs.
Dom hittar ni här!

tillåt mig le

Dagens bästa rubrik:

En man för 890:-
(inklusive frukt)


ELLE förgyller min kväll tillsammans med Idol och te!
I morgon är det dags för lite spännande svettiga aktiviteter (: TAGGAR!


snabbis

Har haft föreläsning nu på morgonen och är nu hemma en snabbis innan tåget går mot Kalmar och sen vidare hem till Öland. Har laddat upp med en liten godis påse, musik och en bok, så resan borde gå snabbt och lätt.




Ibland gör man helt enkelt det lite lättare för sig själv
Pasta Alfredo - om Hanna själv får välja!

dear mister president

Har varit och hämtat ut min 20 dagar försenade bok på posten! Min nya "läsbok" heter altså fotografi - en introduktion, har jag något att sysselsätta mig med på tåget hem i morgon!

Är lite förälskad i min nya skjorta som är knallblå! Har väldigt ont om färg på mina kläder, så denna passade perfekt och den funkar att ha med leggins till utan att man känner sig för naken. 99:- kronor från hm, ett kap enligt mig! finns i svart, vitt och militärgrön också.. skulle inte vara fel med någon av de också (:
Gillar kombon knallblå och guld!



Någon som kan ge mig ett tips till hur man blir inspirerad till att städa hela sin lägenhet?


photos of life

Besked 1: Mina skattepengar är fortfarande på vift
Besked 2: Mina skor är restnoterade och kan dröja länge innan jag får dom
Besked 3: Mina fotografier har kommit! (:

För två dagar sedan satt jag och knåpade ihop 100 bilder som jag ville ha utskrivna, och det bästa av allt, det kostar enbart 29 riksdaler. Trodde det skulle bli en lätt match, men när jag var runt 70 hade jag väldigt svårt att hitta bilder jag ville skriva ut. Men nu är det gjort, och är så nöjd!




take my hand and never let me go



Idag sörjer vi rutchkanan. vila i frid

pa-ha-ni-hk

Blev några timmar på stan för att fotografera främlingar tillsammans med Dauko. Det var ganska förvånande hur många hon lyckades få att ställa upp att posera tillsammans med sin mustasch. Det hennes främlingar hade gemensamt var altså deras mustasch. En anlending kanske är att en riktigt grov murre är något som en man känner ger honom mer makt. Det var det vi kom fram till i alla fall. Mustasch = makt och respekt (i alla fall för män över 50)

Själv hade jag också ganska lätt att få människor att ställa upp eftersom deras ansikte inte skulle vara med i bild. var bara en som sa blankt nej, blond tjej i 20 års åldern. bimbo.




Tshirt-store i malmö

Det har blivit en hel del promenerande runt om i malmö, och staden är faktist väldigt mysig och ju mer man utforskar den och hittar nya små caféer och nya små butiker, ju mer gillar man staden. Men det krävs ju tyvärr mer än fina caféer för att man ska trivas till 100 procent.
Förövrigt fick jag nästan panik lite tidigare idag. Jag hade köpt fotopapper idag och trodde att allt var klart och fixat för att börja använda skrivaren. Skriver ut två papper.. Cyan patronen slut! Vad är klaockan? kvart i 7, jag hinner cykla till clas ohlson och köpa nya patroner, cyklar som en idiot för att hinna. kommer fram svettig och dan, clas ohlson stänger vid 20.00. cyklat fort i onödan. kommer hem och sätter i patronen.. skrivaren är totaldöd. ringer pappa, han försöker hjälpa mig, paniken växer då den fortfarande inte vill fungera hur mycket jag än slår på maskinen.  ger nästan upp, pillar på en vit lite platta som är under patronerna.. den fungerar! HALLELUJAH!




Hey Jude

Igår lyckades jag installera skrivaren (okej, jag hade mamma i telefonen också) så nu jäklar ska det skrivas ut bilder till alla fotouppgifter. Har än så länge lämnat in en fotouppgift där vi skulle göra ett porträtt av någon i klassen. Jag gjorde ju som sagt på caroline och här är resultatet:



Igår bestämdes det också att jag kommer få återse mitt kära Öland redan till helgen! Kommer även hem helgen efter till skördefesten, så det är rikitgt nice! Men det är helgen det. Innan dess ska jag fixa mina främlingsbilder idag som ska vara klara i morgon. Så alla främlingar i Malmö, akta er, idag kan ni fastna på bild utan att ni vet om det! Ska också skriva ett 1 - 3 A4 om vad fotografi betyder för mig...?



Next! hörs! hej.

i guess you never know

Helgen är slut och idag var det dags för skola igen! Men, helgen har bjudit på diverse aktiviteter. I lördags blev det en trip till höganäs där det var kulturkväll. Men eftersom vädret inte var på bästa humör blev det inte så långvarigt, vi tittade på lådbils tävling och även lite gymastik.

Igår var det dags för mig att bli av med hockey-oskulden. Nej, jag har aldrig sett en hockeymatch irl i hela mitt liv. Men igår var det dags, Nybro vikings gästade Kristianstad i premiären. Det var la trevligt! Dock en tråkig förlust för nybro med 3 - 1 (har jag för mig?)






Madame chez

Togs idag med till ett litet annorlunda café som heter café madame chez som ligger på karlskronaplan här i malmö. ANledningen till att vi skulle dit var för att Caroline skulle fota sitt portätt på mig där. Gillade stället, de hade en vägg full med inramade broderade blommor, en vägg full med Madonna omslag och sedan diverse möbler i alla möjliga formet och bekvämligheter. Det verkade som att deras sortiment var lite mer inriktat till vegetarianer, veganer och människor med diverse allergier. Men helt klart ett mysigt café som jag ska försöka besöka fler gånger!


Tequila in his heartbeat


futtball

Hela malmö är klädd i himmelsblått idag! Till attack, kämpa på! Derby och slaget om första platsen i allsvenskan. Blir det Malmö... eller blir det Helsingborg?

(Lite kan man väl få heja på malmö, bor ju trots allt i Malmö nu + att jag faktist stod i malmöklacken när de var på besök i kalmar tidigare i år)



Malmö - Kalmar April, 2010


black and white

Idag har jag blivit dyngsur, inte bara en, utan två gånger! Till skolan, och hem från skolan. Regn kan verkligen vara det det bästa och det sämsta. Bästa när man sitter inne och hör när regnet slår mot fönstret och sitta nerkrupen i soffan med en bra film och en påse godis i knät. Sämsta.. när man ska ut i skiten.

Som tur va var det uppehåll när jag hade bestämt träff med caroline som jag skulle fotografera för dagen. Eftersom jag visste exakt hur jag ville ha bilden gick det snabbt och enkelt. Fick besök av en väldigt nyfiken liten anka också.




la fraaaance

MMM, en grej som är bra med hösten är alla serier och program som drar igång. Igår var det äntligen dags att se första avsnittet av Gossip girl, man blir ju lite sugen på en basker. Jag vill också åka till Paris, FRIDA!

Ikväll ska jag se på Skånefruar.. Mycket intressant att se vad för grannar man har egentligen.

Kommer även följa biggest loser sverige.. vet inte varför, men det är så härligt att se hur alla pushar varandra och vilken vilja av stål deltagarna har!

Doobido är ju en favorit också...

Lite sällskap var kul..

Okej, Hösten kommer spenderas framför tv apparaten altså.


?




taking a walk

Tog en långpromenad vid ribbans strand och knäppte lite bilder.










reward

Gav mig själv en liten belöning i form av ett par nya skor från Nelly. Varit sugen på liknande väldigt länge, dock med spännen på. Dessa hittades till ett bra pris, så jag slog till direkt!

Igår blev det en heldag med Emma och Fredrika. Först togs en fika på waynes och sen blev det en sväng på stan för lite shopping. Hittade inget som föll mig i smaken denna dag, så istället tog vi tåget till lund för en mys-lördag med tacos, spel och film!

wait

Ibland trivs man, ibland inte.
Ibland blir det som man tänkt, ibland inte.
jag är inte bitter.

Första redovisningen i skolan idag med de olika porträtt bilderna vi tog i en fotoautomat. Det är sjukt hur kreativa människor kan vara. Imorgon ska jag vara lite människa och träffa Emma, blir en dag på stan. Ska bli trevligt!



lets twist again

Ena sekunden känns allt toppen för att i nästa kännas totalt värdelöst.

Har gjort lite nytta idag i form av att göra klart min första fotouppgift! Min hjärna har gått på högvarv idag i hopp om att det skulle ploppa upp världens idé. Men icke, så fick ta första bästa istället. En sak jag märkte idag var att ta ID-bilder i en automat är dyrt och det man får är ett papper av sjukt dålig kvalité och även en utskrift där man ser ut som en smurf. Härligt! Det var bättre förr helt enkelt...



sneakpeak

respekt

NU har jag bott i Malmö i ungefär en månad. Ett konstaterande jag kan göra är att malmö är en väldigt cykelvänlig stad, alla cyklar. Det är lite roligt också för att många cyklar precis som att de kör bil, de stannar vid rödljusen och de cyklar runt i rondellerna. Det känns som att cyklisten är den med mest makt i trafiken. Varje gång jag ska cykla över ett övergångsställe här så stannar alla bilar, även om jag fortfarande cyklar. de e nice, för bland det jobbigaste som finns är när man cyklar, kommit upp i bra fart, ska över vägen och blir tvungen att stanna, för att sen trögt få upp farten igen. Så tack alla bilförare i malmö som gör min cykeltur lite lättare!

(bara om någon ville veta)



Back to reality

I torsdags kom Oscar flygandes hit från Norge och förgyllde helgen. Det har varit vin, youtube, skratt, födelsedagsfest, kinamat, välkammad utter och annat trevligt! Men nu tillbaka till verkligheten i form av skola, städning och motion!


Back to school

Då var man tillbaka i skolbäken igen. För er som inte förstått vad jag gör i malmö ska jag altså studera en kurs som heter "den fotografiska bilden". Dagen började verkligen kanon, ingen av oss som ska läsa kursen hittade sal U429. Enligt skyltarna skulle den vara på ett ställe.. fortsatte man gå en liten bit till fanns en skylt som pekade åt andra hållet.. men där mellan fanns ingen sal U429! Som tur va kom det en bright tjej och visade vägen, då låg salen på andra sidan, suck.
Väl inne var det mycket blablablablaal, schema hit och dit. Fick redan nu lite uppgifter att fixa. ´

uppgift 1: Ta fram 6 bilder jag själv tagit som jag är mest nöjd över
uppgift 2: Gå till en fotoautomat, ta ett självporträtt som säger någon om min personlighet. Tanken är att man ska göra som en egen liten studio inne i den lilla fotoautomaten. "folk har fått med sig fotöljer och cyklar, ingenting är omöjligt"


Jä, det fixar sig!



RSS 2.0