kärring!



Igår var det som bekant skärtorsdagen och då ska man självklart gå påskkärring. Så jag och frida följde med våra små släktingar ut på en färd genom löt. Mycket godis fick vi, och dagen avslutades med lite kroppkakor med släkten. Inte alls fel! Idag väntar nästa släktmiddag som tar plats i Nybro. Stackars mage!

hemfärd



Om två timmar börjar färden hem mot Öland! Har laddat upp med både bok, nya svenska Elle och en del gottigott! Glad DymmelOnsdag på er alla!

fotball




På söndagskvällen drog jag och Oscar för att titta på lite fotbollsderby! Lilleström och Vålerenga stor för underhållningen, en match som slutade 1 -1. En riktigt fin avslutning på en bra helg.

helgen i bilder

I torsdags kväll kom storasyster Frida på besök här i Oslo vilket har varit väldigt trevligt. Även hennes kompis Hanna från skolan följde med. Har blivit mycket turistande och chillande i solen, vilket inte har varit fel!



Fredagskvällen spenderades på en pub vid Karl Johan. Öl och trevligt sällskap och en fredag är fullbordad.




Lördagen började med en promenad mot vigelandsparken som består av massa nakna statyer av både vuxna och barn, lite läskigt. Färden fortsatte mot Akerbrygge där en lunch avnjöts i solen precis vid vattnet. Då mådde man fint!



Första grillade steken! Hela kvällen satt vi utanför mitt hem och grillade och drack lite vin.




Innan de åkte hem gick vi uppåt för att se på utsikten, fick även lite manligt sällskap.


Behöver en smäll på käften för att komma i rätt balans



De nya hängslerna, nya blusen och nya armbandet (som gick av i lördags tyvärr)

Ligger lågt, tänker om, förändrar, gör till det bättre.  
Vill inget annat.

lack



Dags för lite färg på naglarna för ett fira våren ytterligare!

första glassen!



Tog en vända på stan idag då det är helt underbart väder här i Oslo. Blev ett stopp på Ben & Jerrys för att ta första glassen i solen för året. Helt underbart! Blev en kula cookie dough och en kula coffe coffe buzzbuzzbuzz! Sen blev det en snabb runda på stan, hittade mig på bra basplagg på gina tricot för halva priset, kap!

15 grader celsius



Spenderade min rast på trappen vid dagiset idag, och som solen värmde. Kände hur kinderna hettade efter ett tag, riktigt härligt! Termometern steg upp mot 15 grader, och då var det i skuggan. Efter jobbet blev det en liten snabb tur inne på Oslo city, fick med mig två accessoarer som jag tänkte visa i ett annat inlägg. Skulle försöka hitta lite färgglada vårkläder men jag var aldeles för hungrig för att orka handla kläder. Jag är lite sugen på ett par matta rödfärgade jeans! Eller någonting gult. eller rosa.

andrahand




Tog en sväng på stan efter jobbet igår och lite av en slump så hamnade jag på en secondhand butik. Det var verkligen som att stiga in i en helt annan värld, en värld som andades 70-tal med kläder från hippiesmode till husvagnsmode. Skulle man vara vara mer nogrann än jag var kan man nog hitta sig många fynd. Det fanns bland annat en hel rad med massa gamla och snygga levisjeans, eller varför inte den klassiska adidasbyxan?
Dock tycker jag det där med secondhand är lite skrämmande. Jag tänker bara på att dessa kläder en gång har haft en ägare som prövat plagget, köpt det och sedan använd det, dansat i det, jobbat i det, gråtit i det. Men vill man hitta kläder ingen annan har är verkligen secondhand ett bra ställe att börja på!

svenska hjärtan



Tog mig en liten promenad hem från Oslo S idag och fick totala vårvibbar! Så mycket att jag blev sugen på en bägare med en kula cappuchino/valnöt och en citronsorbé från Ölandsglass! Någon som kan fixa en sådan? Men om två veckor exakt sitter jag på tåget mot Öland och lite ledighet, så får väl passa på och hälsa på hos Sanna och Stefan. Och om ungefär en vecka så kommer syster yster och hennes vän Hanna hit i några dagar, det kommer bli så trevligt så! Exakt vad som kommer hittas på är ännu osäkert, men vi kommer nog inte gå sysslolösa!

För övrigt måste jag nog bättra på min vårgarderob lite känner jag. Känns som jag packade väldigt mycket vinter när jag flyttade hit i januari. När jag tänker efter så har tiden gått riktigt fort då jag redan varit i Oslo i 2,5 månader. Mer än halva tiden har altså gått! jesus.

Kanske




Ok, jag är sugen! ska jag, eller inte?

(pics; 1 & 2 )

kvällens playlist






Gårkvällen blev lugn och trevlig. Drog hem till familjen Lerman/Näsman runt åttatiden med ett sexpack öl och ett gott humör. Fick se deras nya lägenhet som var riktigt fin och fräsh. Youtube klippen avlöste varandra och Jocke jobbade hårt med sin spotify playlist. Blev kvar där tills klockan blev fyra ungefär, sen var det dags för lite nattamat med Jonte innan det blev dags för att sova.

Ny vän till samlingen



Och ja, det är en nikon, men det skiter jag i. Drog till Expert här i Oslo idag för att köpa mig en liten kompakt kamera. Väl på plats på fanns inte just den som jag hade siktat in mig på, men jag orkade inte vänta fick bli denna istället. Den får bli lite av en födelsedagspresent till mig själv. Så ikväll ska den invigas då jag ska hem till paret Lerman/Näsman på lite party! Förhoppningsvis kan detta köp bidra till lite mer bilder från vardagen, bland annat fester. Innan har kameran fått stanna hemma pga för riskabelt och för mycket att bära på.

RSS 2.0