Lets bowle

Blev en bra dag på stan igår då jag lyckades hitta nyårsklänning! Det blev sushi med fina Gabriella som också ska vara med på nyårsfirandet i morgon! Kommer bli riktigt bra har jag på känn.

Ikväll har det bowlats för glatta livet med både familj och vänner. Jag och frida lyckades få exakt lika många poäng på båda serierna, men vi fick ändå se oss slagna av Oscar som tog en lugn och säker seger!


II


Blött!

När man är flera som är ledig samtidigt blir det lätt att man planerar in så mycket som möjligt. Idag var det badhuset som stod på schemat och vi startade i bubbelpoolen, ett stort misstag kan tyckas eftersom det blir ett helvete att hoppa i poolen efter. Men med lite tvång lyckades man med det också! 250 meters simning och lite baconchips på det. I morgon ska jag bita lite i mellandagarean, bättre sent än aldrig. Får hoppas att det lämnats något kvar av gobitarna. Måste hitta en bra nyårsklänning!


Rullning på hög nivå!

Nu har man kommit till den punkten då julmat inte är lika lockande längre. Istället ställer sig halva släkten och rullar och fixar kroppkakor såklart! En maträtt jag aldrig kommer tröttna på! Sitter nu och väntar på att de ska kokas färdigt. Syrran och jag prövade julklappen från lillkusinen som var en halsduk och en mössa. I övrigt har julhelgen varit bra med en lugn julafton och en utgång på Sandra på juldagen som knappt kunde bli bättre! Nu blir det några dagars ledighet till och sen nyår innan det är dags att dra till Oslo igen.


upp och ner ner och..ner?







Åkte till Linnea och Jocke för att festa till det. fest blev det med fina vänner, dock om avslutningen på kvällen var bland det jobbigaste på länge.  En klump i magen som jag hoppas kommer försvinna fortast möjligt.
Jag kommer alltid på fötter igen, det vet jag.

Snö och poker

När jag gick ut från lägenheten igår var det regn regn regn. Tragiskt tänkte jag. När jag senare går av tåget i sandvika möts jag istället av snöflingor stora som köttbullar. Helgen stod för dörren och kvällen spenderades hos Jessica och Ebba för att tillsammans med gustav och linnea äta tacos och spela spel och poker. Somnade på deras soffa och blev kvar till idag då det var dags att göra ett sista ryck att fixa de sista julklapparna, lyckades bra! Nu är stressen över och det är bara att vänta till torsdag då färden hem mot Öland går av stapeln. Nu längtar man efter julmat och julmys. Får en liten försmak på julmat redan på tisdag då vi ska ha knytis här hemma! jag ska fixa omelett och svampstuvning, aldrig gjort det innan, så blir spännande.


maps

Jag har märkt att jag lagt ett extra öga till allt som har med jorden och kartor och göra den senaste tiden. Det är ju något alldeles speciellt att sitta och snurra på en jordglob och se var alla länderna egentligen ligger på jorden. För någon vecka sedan var jag och Sophia i en second hand butik där jag ägnade mest tid åt att titta på alla gamla kartor. Hittade en fin som nu pryder vår ena vägg i kollektivets vardagsrum. På indiska spanade jag i helgen in två snygga produkter med kartmotiv på. Den ena var en lite mindre jordglob med lite äldre känsla och den andra var en stor bricka med karta över främst Afrika.




Viljan att kunna stanna tiden

Helgen sprang iväg fortare än man hann tänka ungefär. Kom till Göteborg vid åtta-tiden i fredags och på internet läste man på varenda nättidning om stormen i götet. Busschauffören gjorde oss förberedda redan när vi lämnade Oslo att förseningar inte alls var en omöjlighet då en del broar på vägen var avstängda. Oh inte man, klockan 20.05 rullade bussen in på terminalen, precis i tid. Det var först när man klev av bussen som man märkte av något av stormen. Vi hade sådan lyx som blev hämtade av mammas kusin som vi även skulle låna lägenhet av under helgen. Väl framme slängde vi ihop den delikata rätten makaroner och köttbullar innan ögonlocken envisades med att vara stängda. Trots en irriterande slemhosta gav vi oss ut i den stressiga julshoppingen. Fick en hel del gjort i alla fall :) på kvällen åkte vi hem till Jocke och Martin för lite fest och hamnade på trägårn som blev en helt perfekt avslutning på lördagen. Söndagen beskrivs mest som slapp! Då tiden sprang iväg för oss och hemresan flyttades blev det ändrade planer. Julmarknaden på Lisebergs hanns med. Mysigt ställe! En riktigt bra helg med andra ord!


Julstämning julstämning..

Snön ligger på marken och idag har julstämningen i kroppen blivit allt tydligare. På jobbet gör alla barn små julgåvor i form av pärlhalsband och pärlplattor. Mitt arbete blir senare att slå in dessa små (väldigt små) julklapparna, drygt femtio stycken ska det bli till slut, tur att man har övat i två somrar på att slå in presenter.
Kvällen har bestått av en annan form av packning, nämligen den som ska med till göteborg över helgen. Har som plan att besöka Lisebergs julmarknad, något som jag velat göra så länge men aldrig haft tillfället till det. Känns som jag har väldigt höga förväntningar inför detta, får verkligen hoppas de är så bra och mysigt som alla säger.


Helvete vilken pärs!

Idag får inlägget börja med ett svärord! Om jag säger att vi var sex ordinarie personal på jobbet plus två helt nya (oerfarna svenska 19 åriga killar) vikarier på jobbet när vi vanligtvis är 13 ordinarie! Efter idag har jag väldigt stor förståelse för att alla sjukskriver sig, barn tar långsamt kål på en. Men samtidigt är det inte konstigt att barnen blir helt galna när det inte finna någon stadig grund och trygghet på dagiset. Men måste ändå säga att mina barn på dagiset får ens hjärta att smälta flera gånger om och då är sånna här dagar som bortblåsta.

Min dag kompenserades upp genom en mysig fika med Linnea. Vi hamnade på BIT och blev sittandes till stängning och hade det väldigt trevligt. Av någon anledning lyckades vi hamna på ett Kalmar hak då en från personalen och en till som satt och fikade är därifrån. Det är läskigt hur Oslo kan krympa ibland!

Fick för övrigt se min första riktigt snö som kommer från himlen (snö på biltak tycker inte jag gills) herregud, skippa conversen på fötterna i morgon?


Och så var det måndag...

Ny vecka och nya möjligheter. Denna veckan kommer jag avlägga för att bli frisk! Att komma ihåg att ta pencillin fyra gånger per dag är inte det lättaste! Men än så länge har jag lyckats och till helgen ska jag vara helt frisk!
Idag lyckades jag och Carina jobba över lite pga en pappa kom 10 minuter efter att vi hade stängt, stackars barn! Han var dock bara 1,5 år så han kanske inte förstod speciellt mycket som tur va!


Triss i otur!

Får bli ett litet inlägg såhär på kvällskvisten! Angående min rubrik så kommer här en kort summering av kvällens innebandymatch. 1. Öroninflammationen gör sig påmind 2. Min favoritklubba klyvs på mitten efter en dust med en motståndare (får sedan spela med en för kort klubba som dessutom var trasig) 3. Mitt ena skosnöre går av och det får bli en provisorisk knytning som blev sådär! Sen att vi förlorade gjorde inte saken bättre.

I morgon blir det jobb igen, blir till att längta till nästa helg då jag ska få träffa min mr. Jihde igen! kommer bli en helg i Göteborg med lite julmarknad på Liseberg och julshopping!


RSS 2.0